11 November gaan wij vertrekken!


De Amsterdam-Dakar Challenge is een project voor het goede doel dat in 2004 als een grap begonnen is. Dit jaar wordt de challenge voor de derde maal gereden en is ondertussen uitgegroeid tot een evenement van formaat.

De Challenge bestaat uit een reis van zo'n 7000km dwars door Europa en Afrika in een auto die maximaal €500,- mag kosten. Hier mag je zelf voor €150,- nog aan versleutelen en de rest moet van sponsors komen. Dit zodat de reis voor iedereen betaalbaar blijft. We rijden van Amsterdam naar Banjul in Gambia. Dakar wordt wel aangedaan, maar er mogen in Senegal geen auto's van ouder dan vijf jaar worden achtergelaten .

 

En het doel van deze tocht is nu juist dat de auto op het eind van de reis per opbod wordt verkocht. De opbrengst gaat naar een door het team uitgezocht goed doel.

De reis is berekend op 21 dagen, dit is inclusief de waarschijnlijk creatieve reparaties die onderweg nodig zullen zijn. Er is geen ondersteuning vanuit de organisatie. De teams zijn op zich zelf en elkaar aangewezen om het einddoel te bereiken. Het is geen race, maar een uitdaging waarbij solidariteit en samenwerking voorop staan.

 

En de teams zullen elkaar vaak genoeg nodig hebben. Al is het niet in het Atlas gebergte, dan wel gedurende de vier dagen in de Sahara. Andere uitdagingen gedurende de reis zijn de mijnenvelden in Mauretanie en een 30 kilometer lang strand waar je alleen bij eb overheen kunt. Ook zullen de vele onderhandelingen met corrupte ambtenaren bij de verschillende grensovergangen in Afrika interessant worden.

Telefoon: 06 - 410 43 490 | Email: info@opnaarDAKAR.nl